perjantai 29. helmikuuta 2008

Paksua, pehmeää...

...lämmintä ja punaista. Näin suurin piirtein TiiTu kuvaili, kun kysyin millaisen pipon hän haluaa. Well, toiveet on tehty toteutettaviksi.




Mallina jälleen kerran Tychus, se on niin nopea ja helppo neuloa. Juuri sopiva neule tietokoneella neulottavaksi.
Lankoina schoeller+stahlin wonderwool (tummempi punainen) sekä SWTC:n Gianna (se toinen punainen).
Tänään vein pipon TiiTun oven taakse ja hetki sitten tuli viesti, jossa kiitti piposta ja kehui ihanaksi. Ilmeisesti on siis kelvannut.

torstai 28. helmikuuta 2008

Suomusukkia ja Chinchilloita.

Eilen illalla valmistuivat jälleen yhdet sukat. Ensimmäisen sukan neuloin jo tammikuun alussa, toista en meinannut millään jaksaa aloittaa. Ohjeen löysin Ison Gnun blogista. Lanka on jälleen kerran seiskaveikkaa, sitä kun saa lähikaupasta... Kieltämättä alan jo hieman kyllästyä neulomaan aina vaan seiskaveikasta...



Sukista tuli mielestäni kovin suomumaiset, siitä nimikin: Suomusukat. Neuloin sukkiin Ranskalaisen (eli pyöreän) kantapään sekä pyöreän kärjen. Molemmat olivat mulle uusia tuttavuuksia, kantapää on ihan jees mutta pyöreästä kärjestä en oikein tykkää...






Tuttavapariskunta on kohta viikon verran ollu reissussa, Puolassa. Pyysivät, että jos voisin käydä heidän chinchillojaan hoitamassa sillä välin. Mielelläni, on ne vaan niin suloisia elukoita! Toinen chinchilloista on kovin ujo, eikä paljoa anna pallotella. Toinen sen sijaan tuntuu tykkäävän musta. Syliin en ole uskaltanut elukoita ottaa, kun en tiedä miten siihen reagoivat, mutta silitellyt olen, ja kädestä ovat molemmat käyneet herkkuja hakemassa. Otin tänään kuvan toisesta, siitä rohkeammasta, karvapallerosta. On se vaan niin söpö!

tiistai 26. helmikuuta 2008

Aivan ilman logiikkaa.

Jotain valmistunutta, perussukat - jälleen. En tiedä mikä siinä on, mutta tykkään neuloa sukkia. Tai no, oikeastaan se ensimmäinen sukka on aivan jättekiva neuloa, mutta toisen sukan kohdalla tökkii enemmän tai vähemmän. Olen huomannut saman ilmiön muuallakin...

Miksi ihmeessä neulon näin paljon sukkia? En edes juurikaan käytä villasukkia, tai tarkemmin, silloin harvoin kun käytän niin kulutan ne melkein loppuun. Käytän, pesen ja käytän taas. Kun villasukat on kulutettu melkein loppuun, siirryn taas vuodeksi tavallisiin sukkiin. Oln kuitenkin sitä mieltä, ettei sukkia voi olla koskaan liikaa - pätee myös laukkuihin.


Mutta ne sukat. Lankana seiskaveikkaa, vihreää ja tummanruskeaa. 2o2n resoria... Kaiken kaikkiaan ihan basic, raidat muodostuivat itsestään neuloessa - niissä ei siis ole mitään logiikkaa. Ehkä näiden raitojen logiikka onkin juuri siinä, ettei siinä ole logiikkaa.
Hmph, kantapää näyttää kuvassa hassulta. Oikeasti se on ihan normaali.
On tullut myös shoppailtua - taas. Tapion kaupasta tilailin ensimmäistä kertaa, vähän niinkuin kokeeksi. Ai että tulivat nopeaan! Oli iloinen yllätys kun postin täti kertoi tänään että minulle on tullut paketti.
Kaksi kerää punaista Vesaa, kaksi kerää tumman vihreää Heleniä, yksi vaaleamman vihreä ja yksi tummemman vihreä kerä Jannea. Puikkomittari, Dropsin 5,5 pitkät puikot (kun ne on vihreät!) ja Addin kuutosen virkkukoukku, blingbling.
Että tämmöistä tällä kertaa. Ai niin, Rääpäle valtasi Riiviön torkkupeiton.

lauantai 23. helmikuuta 2008

Nyt se ois sit niinku valmis!

Virkattu jämälankajuttu meinaan.


Eilen illalla keksin jopa mikä siitä tulee. Riiviö tykkää välillä nukkua kuljetuskopassa, joten sinne kaivattiin selkeästi pehmikettä. Jos vain olisin hieman aikaisemmin keksinyt tarkoituksen, ehkä siitä ei olisi tullut liian leveää...




Jämälankoja oli jos jonkinvärisiä ja -laatuisia. Sinistä, vihreää, harmaata, pinkkiä, violettia... Seiskaveikkaa, woolia, samosta, hippyä, jotain silkkisekoitelankaa...
Jämälangan kaverina virkkasin aina mustaa lankaa, vähän niinkuin yhdistämään värejä toisiinsa.
Ensimmäisessä kuvassa (ylhäällä vasemmalla) peite on märkä ja hiustenvärjäyspyyhkeen päällä kuivumassa. Toisessa ja kolmannessa kuvassa peite on kopissa(as you can see, se on hieman liian leveä), ja viimeisessä kuvassa Rääpäle tarkastaa laadun.

Kauaa ei Rääpäle ehtinyt peitteen laatua tarkastamaan, kun huomasi että kameran linssistä heijastuu valopiste seinälle.

perjantai 22. helmikuuta 2008

Yksikään...

...monista keskeneräisistä neuleista tahi virkkuista ei ole valmistunut vielä. Ajattelin kuitenkin pistää kuvattoman postauksen tämän päiväisistä ostoksistani.
Forssan säästöpörssistä mukaan tarttui kutosen sukkapuikot ja lankaa, violettia woolia sekä vihreää samosta. Kun halvalla sai. Säpöthän lopetetaan, tai siis vaihtuvat Tokmanneiksi. Langat oli -20% ja muutenkin kaikki oli alennuksessa. Harmittaa kun ei rahaa ollu montaa kymppiä.
Lidlistä ostin ompelulanka-paketin vitosella, lankojen lisäksi paketista löytyi neuloja, hakaneuloja, mittanauha, kumilankaa...
Ja ABC:n kirjakaupasta mukaan tarttui Hyvän olon neuleet, vain 12,90€.

Ja kun kirjoista nyt puhutaan, niin mainitsempa että pistin eilen paikalliseen kirjastoon sähköpostia, notta hankkivat Punokset puikoille valikoimaansa. Alle puolessa tunnissa sain vastauksen, että ovat tilanneet sen ja kestää pari-kolme viikkoa saapua. Lisäksi se on varattu minulle ensimmäiseksi!!! Olen iloinen.

tiistai 19. helmikuuta 2008

Löytyykö...

...startiittiin lääkitystä?

Olen eilisen ja tämän päivän aikana aloittanut monen monta uutta projektia, vaikka vanhatkin neuleet ovat vielä kesken.

Hetki sitten aloitin virkkaamaan jotain jämälangoista. Kirjaimellisesti jotain, en tiedä vielä mikä siitä tulee. Voi olla, että virkkaan parhaillaan laukkua, tai kissanpetiä. Ehkä siitä tulee "isona" tyyny. Tai vaikka matto. (Syytän Markkaa, kun meni #neulonnassa mainitsemaan että virkkaa jämälangoista laukkua. :D)

Tuonne sivupalkkiin ilmestyi tuollainen lista, josta näkee kerrallaan muutaman suosikkiblogini. Tämän jutun olen nähny jo monessa blogissa, Markan blogissa viimeisimpänä. Päätin sitten apinoida ja laitoin itselleni samanlaisen. (Asiaa hieman sivuten, jossain vuodatuksen blogissa taisi olla useampi kymmenen blogia samalla tavalla näkyvissä, tylsää kun täällä saa vain viisi...)

Edit. Osallistuin Neulonta-aiheeseen kyselyyn. Itse kyselylomake löytyy täältä.

maanantai 18. helmikuuta 2008

Rentoa meininkiä.

Kissakuvahaasteessa on tällä kertaa aiheena RENTO.

Rääpäle ja Riiviö osaavat rentoutua monella eri tavalla ja mitä oudoimmissa paikoissa. Oudoimmista paikoista ei kuvia näyttänyt löytyvät, mutta muutaman rentoutumis-kuvan kuitenkin koneelta löysin.






Rääpäle rentoutuu lähes aina nukkumalla patterin päällä.




Kun patteri alkaa tuntumaan liian lämpimältä paikalta, siirrytään lattialle patterin viereen.



Rääpäleen saattaa löytää myös kirjahyllystä tai lehtipinon päältä nuokkumasta.



Riiviö tykkää nukkua television päällä.



Välillä Riiviö ja Rääpäle rentoutuvat yhdessä, yleensä Riiviö hieman Rääpäleen päällä. Yhdessä rentoutuessa paikaksi valitaa yleensä sohva tahi nojatuoli.

lauantai 16. helmikuuta 2008

Ideoita...

...pää täynnä, koska ne kaikki ehtii toteuttaa. Olen toistaiseksi ollut neulomatta, ja tietokoneellakin olen viettänyt selvästi vähemmän aikaa. Kättäkin olen mukamas lepuuttanut... Päivällä lukaisin Anna-Leena Härkösen kirjan Juhannusvieras ja tuossa alku-illasta innostuin rautalankaa vääntelemään.

Miehentapainen on tuonut työpaikaltaan mulle rautalankaa, sellaista roskiskamaa. Monta kertaa missälie myrkyissä uinutta, paikoitellen palanutta ja aivan kamalan hajuista. Sähkösinkittyä, hopeista (sinipassivointi) ja kultaista (keltapassivointi). [Toim. Huom. Joku yrittää selvästi kuulostaa fiksummalta mitä oikeasti on. :D] Strömsön sekä IhanItsen innostamana väkersin itselleni korunaulakon. Aika vänkyrältä se näyttää (ja on!), mutta koitin mahdollisimman vähän käyttää oikeaa kättäni. Ajaa kuitenkin asiansa, eikä korut ole pitkinpoikin niinkuin yleensä.

Totuushan on, että korut ovat edelleen pitkinpoikin, koska en jaksanut kaikkia vielä etsiä...

perjantai 15. helmikuuta 2008

Saa nähdä koska seuraavan kerran bloggailen jotain käsityöaiheista, täytyy meinaan pitää pientä taukoa neulomisessa. Hiirikädessä on havaittavissa pientä rasitusvamman tapaista. Täytyy siis vähentää hetkellisesti tätä surffailuakin. Minkään sortin rasitusvammat eivät kuitenkaan estä hankkimasta lankaa varastoon.


Ketunpää-tuotteelta muutama päivä sitten saapuneet langat. Ihan muutama kerä vain, kun ensimmäistä kertaa tilasin. Todennäköisesti tämä ei kuitenkaan viimeinen kerta ollut.


Aurinkokin on paistanut täällä jo muutamana päivänä, tässä todiste. Kuva on hieman hassu, Riiviö siinä juuri tassuttaa, ja sänkykin näkyy olevan petaamatta. Seinälle on heijastunut ikkunankarmien, kynttilälyhtyjen ja lampun varjo, ja ihanaihana auringonvalo.

torstai 14. helmikuuta 2008

May I introduce...

...Maailman Mukavimmat Myssyt: Beatrice & Bob.


Sekä Beatrice(harmaa) että Bob(oikeasti melkein viininpunainen) ovat molemmat neulottu ylhäältä alas suljettuna neuleena. Bob on ihan basic-pipo, josta saa helposti muokattua baskerityyppisen neulomalla enemmän lisäyskerroksia, jonka jälkeen kavennetaan ennen resoria. Beatricen juju on mallineule (jota ei kuvasta oikein erota) sekä hienoisesti rullaantuva reuna.
Beatrice
Novita Nina, noin 2/3kerää.
Sukkapuikot käsialan mukaan.
Luo 8s (2-2-2-2)
1.krs. neulo oikein
2.krs. neulo silmukat sekä etu- että takakautta oikein.
3.krs. neulo oikein.
4. krs. *neulo 1 sekä etu- että takakautta oikein, 1oikein* *-*toista koko kerroksen ajan.
5krs. neulo oikein.
6. ja 7. krs. *neulo puikon ensimmäinen s sekä etu- että takakautta oikein, muut oikein* *-* toista koko kerroksen ajan.
8. krs. neulo oikein
Toista kerroksia 6-8 kunnes pipossa on sopiva määrä silmukoita(12 jaollinen määrä).
Neulo muutama kerros oikein ja aloita mallineule. Mallineuleeseen on hyvä käyttää hieman isompia puikkoja, jotta kuvio erottuisi paremmin. Mallineuletta neulotaan kunnes pipo on sopivan pituinen. Päätellään löysästi.
Mallineule: 4oikein, langankiero, ylivetokavennus, 2oikein yhteen, langankierto, 4oikein.
Bob
Novita Helen, koko kerä.
Sukkapuikot käsialan mukaan.
Luo 8silmukkaa (2-2-2-2)
1.krs. neulo oikein.
2.krs. neulo silmukat sekä etu- että takakautta oikein.
3.krs. neulo oikein.
4.krs. *neulo 1s etu- sekä takakautta oikein, 1oikein* *-* toista koko kerroksen ajan.
5.krs. neulo oikein.
6.krs. *neulo puikon ensimmäinen ja viimeinen etu- sekä takakautta oikein, muut oikein* *-* toista koko kerroksen ajan.
7.krs. neulo oikein.
Toista kerroksia 6 ja 7 5-8kertaa, jonka jälkeen neulot
A. krs. *neulo puikon 1. s etu- ja takakautta oikein, muut oikein* *-* toista koko kerroksen ajan.
B. krs. *neulo puikon viim. s. etu- ja takakautta oikein, muut oikein* *-* toista koko kerroksen ajan.
C. krs. neulo oikein.
Toista kerroksia A-C kunnes pipossa on sopiva määrä silmukoita (jaollinen neljällä).
Neulo sileää haluamasi verran, jonka jälkeen 2o2n-resoria 2cm.
Pistäthän kommenttia jos satut käyttämään ohjeita, olisi kiva nähdä lopputulos.
Ohjettahan voi muokkailla vaikka miten, yhdistelemällä erilaisiin mallineuleisiin ja käyttämällä erilaisia lankoja.

Myöhemmin...

...ihan oikeaakin blogattavaa.

Lisäsin tuonne alas tuommoisen biisisysteemin, sieltä voitte kuunnella millaisesta musiikista pidän. Ja jos ette jaksa kuunnella niin kaiuttimista vaan äänet pois. Jos tuo ei toimi, tai ette muuten vain siitä tykkää niin pistäkää kommenttia...

sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Ikuisuusprojekteja...

...sekä jotain valmistakin.
Olen vakaasti päättänyt opetella tekemään kirjoneuleita, vähäisen mielenterveytenikin uhalla. Aloittelin tälläisellä mielestäni sopivan yksinkertaisella kuviolla. Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka ajoittain kärsin uskonpuutteesta ja olin valmis heittämään pyyhkeen kehään.


Kynsikkäissä (vai kämmekkäissä, miksi näitä ikinä kutsutaankin) on varsi neulottu 1okiertäen,1n. Kirjoneulekuvion nappasin Neulojan käsikirjasta.
Musta lanka on Satua, violetti Ditteä. Ja kyllä, se on violetti vaikkei kuvissa siltä näytäkään.


Lähikuva Etelä-Amerikan Aalloista, musta tosin näyttää ruskealta eikä violetti ole vieläkään oikean värinen.

Keskeneräisiä on jälleen päässyt kasaantumaan, liikaakin. Yhdet sukat ovat kesken, samoin yksi kolmiohuivi, jonka valmistumista hieman epäilen. Muutama päivä sitten aloitin myös yhden suuren ikuisuusprojektin, joka ei todennäköisesti minun elinaikanani valmistu. Lisäksi menin vielä eilen aloittamaan pipoa, jonka tosin saatan jo tänään purkaa.

Sitten vielä ihan pikkuinen juttu, joka tosin ei liity käsitöihin millään tavalla. Jonkin aikaa takaperin mainitsin #neulonnassa vauvan kidukset. Olen myös muutamalle kaverille puhunut näistä "siskonpojan" kiduksista, kukaan ei ole koskaan asiasta kuullutkaan. Päätin ottaa kiduksista kuvan, jotta muutkin näkisivät. Ensimmäisestä ottamastani kuvasta ei saanut mitään selvää, tästä toisesta jo hieman jotain erottaakin. Tuo tummempi kohta tuossa vauvan kaulalla, melkein kuin kuoppa, on se kidus. Tosin tässä kuvassa ei erotu ollenkaan varsinainen kidus, nuppineulanpään kokoinen reikä josta välillä tulee limaa. Kidukset eivät ole mitenkään vaaralliset, vaikka livenä ovatkin aika kammotavan näköiset. Aika harvinaista käsittääkseni tälläinen on, yleensä vauvan kidukset umpeutuvat kohdussa...

keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Ravelryn sekä muiden ihanien sivustojen ansiosta To Do -listani kasvaa päivittäin. Kävinkin muutaman uuden ohjeen linkittämässä...
Ja jotta päivitys ei olisi aivan turha, kerrottakoon että täällä on mm. siivottu (!!!), neulottu, neulottu, neulottu sekä virkattu (!).

tiistai 5. helmikuuta 2008

Kuningaspariskunta.

Olen aivan unohtanut osallistua kissakuva-haasteeseen. Sen siitä saa kun on sama pää kesät talvet. Pitkästä aikaa muistin haasteen olemassa olon ja päätimme osallistua.


Aiheena on Valtiatar/Valtias - meiltä löytyy molemmat, useimmiten ovat vielä ihan sopusoinnussakin keskenään.


Rääpäle korkealla katonrajassa tarkkailemassa valtakuntaansa. Keittiön kaappien päälinen on yksi Rääpäleen lempipaikoista.


Riiviö ylhäisenä olohuoneen puolella kaapin päällä kuin valtaistuimellaan.

lauantai 2. helmikuuta 2008

Käsityö-asiaakin välillä.

Ensin esittelen uusimmat hankintani, kirpputorilta lähes ilmaiseksi löytyneet käsityökirjat. 4kpl/2€.




Uusi ompelu- ja käsityökerho -sarjaa, 1980-luvulta.


Sain muutama päivä sitten valmiiksi ensimmäisen "oikean" neulevaatteen, slipoverin pienelle pojalle.


Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. Fiksumpaa olisi ollut kuvata päivänvalossa...
Ohje täältä, muokattuna.
Lankana Novitan Santorini, jota meni suunnillee kerä.
Suloisena yksityiskohtana olalla napit, joista en saanut millään kunnon kuvaa. Puiset nallenapit ne joka tapauksessa ovat.
Heti huomenissa vien tämän, tai viimeistään maanantaina.