keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Ruokailua.

Kissakuva-haasteessa on tällä kertaa aiheena ruokailu.

Jostain kumman syystä lähes kaikki kissojen ruokailu-aiheiset kuvat ovat jonnekin kadonneet, ainoastaan muutaman onnistuin löytämään.

Ensimmäisessä kuvassa Riiviö ruokailee, nautiskelee purkkiruuan kastikkeista.








Yllä Rääpäle ja alla Riiviö. Molemmissa kuvissa kissat saavat herkkuja. Samalla yritän aktivoida kissoja erilaisin leikein, molemmat osaavat hypätä ja istua käskystä - jos namia on näkyvissä.

maanantai 24. maaliskuuta 2008

Se on kevät ny!

Pakko olla, kun aurinkokin paistaa.

Unohdin aivan viime postauksessa mainita, että puikoilla on myös jotain mustaa, sekä jotain huivin tapaista. Jotain punaista on kuitenkin valmistunut, langanpäätkin päätelty.



Se on neulottu pallo. Pehmopallon ohjeella ja vanulla täytetty. Se on punainen, pyöreä(hkö) ja pehmoinen, uskoisin siis pikkumiehen siitä pitävä. Ettekä muuten ikinä arvaa kuinka vaikeaa oli kuvata...



Eikös nyt saa aloittaa uuden työn, kun yksi keskeneräisistä on valmis?

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Käsityörintamalla hiljaista.

Ei ole tullut kotona paljoa oltua, ja vähäisenkin ajan olen kuluttanut lukemiseen ja siivoamiseen. Jonkin asteista suursiivousta on tullut tehtyä - mahdollisimman vaikeasti tottakai. (Kuvat eivät muuten ole laisinkaan loogisessa järjestyksessä, kunhan laitoin vaan tekstin sekaan piristämään tylsää postausta.)


Ensimmäiseksi päätin pestä kaikki pyykit pois, ja pyykkiä oli kertynyt PALJON.
(Puolustuksen puheenvuoro: pyykkiä kertyy talviaikaan järkyttäviä määriä kuivaustilojen ollessa lähes olemattomat. Pyrin esim. petivaatteet pesemään aina kesällä, talvella pesen lakanoita ainoastaan mikäli puhtaat loppuvat. Sama homma mattojen, verhojen ym. kanssa.)


Seuraavaksi vuorossa olikin vaatehuoneen läpikäyminen, mikä oli täyttä tuskaa. Paljon lähti rikkinäistä tavaraa roskikseen, sellaista jota en enää millään viitsinyt säilyttää.


Homma olisikin tässä vaiheessa sujunut varsin mallikkaasti, mutta huomasin että roskikset olivat aivan täynnä. Olen tässä siis melkein viikon päivät elellyt roskapussien keskellä, en voi kehua erityisen mukavaksi kokemukseksi.



Joku saattaa ehkä miettiä, miksi teen kevätsiivousta näin aikaisin, kun ikkunoitakaan ei vielä kannata ulkoa pestä. Noh, saattapi olla perheenlisäystä tulossa. Ei, ei mitään vauvaa!!! Yksi siskon kissoista ei ole sopeutunut muksun syntymään, joten saattaa olla että se muuttaa tänne meille väliaikaisesti. Vein eilen siskolle Feliway-haihduttimen lainaan, saavat ensin kokeilla auttaako se kyseistä kissaa sopeutumaan. Jos ei auta, niin "kummipoikani" muuttaa tänne väliaikaisesti tahi pysyvästi - riippuen aivan kotiutumisesta.

Tiitulle neulomani lapaset olivat jymymenestys - ainakin Jimin mielestä. Poika ihastui lapasiin niin kovin, että meinasi itku tulla jos lapasia oltiin pois ottamassa. Jimpula on muutenkin kovin ihastunut kirkkaan punaiseen väriin, joten jotain punaista on puikoilla tulossa.



Puikoilla on myös jotain oranssia. En ole vielä aivan varma pidänkö kyseisestä langasta, se selvinnee neuleen valmistuttua.

lauantai 15. maaliskuuta 2008

Lunta tulvillaan...

...on raikas talvisää. No, ei tätä nyt aivan talveksikaan voi kutsua. Ja raikkaasta on ilmat kaukana, lumikinosten alta paljastuvat jälleen koirien jätökset ja roskat.

Siskonpoika on päässyt sairaalasta kotiin, ja on selvinnyt mikä poikaa vaivaa. Synnynnäinen lisämunuaishyperplasia. Lääkitys on nyt kohdallaan, ja poika voi kerrassaan loistavasti.

Siskolle neuloin lapaset vaunuilua varten, ettei sormet palele kun ilmat on vielä viileät.





Kuva keskeneräisistä lapasista melkein_auringonpaisteessa, sekä kuva valmiista lapasista, salamalla otettu vaatehuoneen hämärässä.



Ja jotta tässä blogissa olisi muistakin eläimistä kuvia kuin kissoista, niin tässäpä siskon hevonen. Oli muuten ainoa kuva missä hevonen vähänkään muistutti hevosta, muut otin ilman salamaa hämärässä tallissa ja niistä ei saanut pätkän vertaa selvää. Lisäksi hevonen liikahti aina kun otin kuvaa...
Oikeasti tuo "makkara" ei tuon näköinen ole, koitan joskus ottaa paremman kuvan. Ihan kiva hevonen se on, ei edes purrut sormille kun porkkanaa annoin.



Jepjep, lähden taas neulomaan.

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Se on Mörvelö.

Uhrautuvaiset apulaiset.




Raahataan ainakin tsiljoona kiloa painava ompelukone naapurista, todetaan ettei millään pöydällä ole tilaa ja päädytään ompelemaan lattialle.

Muistellaan, että jossain kohdin kuuluisi kai siksakkiaki käyttää, mutta koska ei löydetä koneesta kyseistä ominaisuutta, jätetään väliin.

Huomataan, että alalanka loppuu. Yritetään puolata. Avataan ohjekirja ja katsotaan kuvista mallia. Tekstejä ei lueta, sellainen peli ei vetele.

Onnistutaan puolaamaan lisää alalankaa, jatketaan ompelua. Huomataan, että kangassuikaleita on liian vähän ja leikataan muutama lisää. Ihmetellään, miksi uudet suikaleet ovat ohuempia kuin muut, ja todetaan että käytettiin apuna vain puolikasta kaavaa. Päätetään ohuempien suikaleiden olevan vain kiva yksityiskohta.

Keksitään, että vyötärökaistale kuulostaa kivalta. Leikataan ja ommellaan vyötärökaistale, mietitään mikä sen funktio on.

Kaivetaan kumilankaa pöydältä ja onnistutaan samalla heittelemään omenat ympäri lattiaa.

Ommellaan viimeiset silaukset ja katsotaan valmista työtä kauniissa auringon paisteessa. Todetaan, ettei hamosesta ainakaan liian pieni tullut, mietitään kuinka monta rykmenttiä saisi hameen alle mahtumaan. Tullaan tulokseen, että alle mahtuu ainakin suomen armeija sekä puolet ruotsin armeijasta.

Sovitaan kissojen kanssa ettei enää ikinä ommella.








maanantai 10. maaliskuuta 2008

Jos ei veikkaa, ei voi voittaa - väittävät.

Jotain outoa on meneillään.



Kangasta, leivinpaperia, lyijykynä ja kaava-arkki, joka on kuin hepreaa.
Jos olisin matemaattisesti lahjakas, tai viitsisin edes yrittää, laskisin mikä koko on oikea.

1. Ompeluksesta tulee tuurilla kerrassaan ihana, koko on arvattu täysin oikein eikä ompelukoneen kanssa tule ongelmia.

x. Ompeluksesta tulee lähes siedettävä. Käytetään kerran, jonka jälkeen tungetaan kaappiin odottamaan parempaa hetkeä.

2. Ompeluksesta tulee täysi mörvelö, barbien vaate tahi teltta pataljoonalle. Ompelukoneen kanssa tulee suuria ongelmia, ja menetän viimeisetkin järjen rippeeni.

Itse veikkaan ehdottomasti kakkosta, tulos selvinnee tämän viikon aikana.
Kerrottakoon vielä, että olen elämäni aikana kerran aikaisemmin ollut tekemisissä kaavojen kanssa, siitäkin on jo kymmenkunta vuotta.
Lisäksi astrofysiikka ja avaruusteknologia on paremmin hallussa kuin ompelun salat.



Muutama uusi neule on aloitettu ja lankaa hieman ostettu. Saattaa olla että olen ihan vähän vain netistä tilaillut lisää lankaa, puikkojakin saatoin napata ostoskoriin.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Parane pian J.

Siskonpoika on kipeänä, nenä-maha -letkuissa sairaalassa. Ajattelin hieman siskoa piristää, neuloin MarioMyssyn hänellekin, pienin muutoksin. Tosin, muutama langanpää on vielä päättelemättä, joten tänään ei sisko vielä myssyään saa.





Lankoina myssyssä Novitan Isoveli viininpunaisena, sekä wonderwool punaisena. Kuutosen sukkapuikoilla neuloin, en varsinaisesti voi kehua ihanaksi kokemukseksi...

Olettehan muuten huomanneet jämälankojen tuhoamisprojektin? Kaikki joukolla mukaan!

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Taisi tulla...

...joulu hieman etuajassa. Oven takaa löysin kassillisen kaikkea ihanaa!




Energiajuomaa, suklaata, karkkia, tupakkaa (tai sikareita, en ole vielä avannut) ja helmiä. Riiviö, jonka tassut kuvassa näkyvät, oli kylläkin jo ihan omasta takaa.
Uusia energiajuomia on aina ihana maistaa! En kyllä kaikista maistamistani ole tykännyt, mutta on mukava saada kokoelmaan aina uusia tölkkejä. Nämä energiajuomat odottavat vielä juomista...





Öh. Lankaa! Vasemmalla kaksi kerää 100 % villaa, freedomia. Oikealla Wendy Allegraa, alpakkaa 32 %. Kaksi kerää tätäkin. Rääpäle virallisena tarkastaja.
Molemmat langat olivat ennestään tuntemattomia, mutta sitäkin ihanempia!

Pyydän nöyrimmin anteeksi surkeita kuvia ja vääristyneitä värejä, oli liian kiire blogaamaan.

Ja jottei langat vaan kesken loppuisi, ostin lähisiwasta kerän harmaata seiskaveikkaa, kun mukamas halvalla sai. Ei vaatine kuvausta.

lauantai 1. maaliskuuta 2008

Tiilenpäitä laskemassa.

Ei, en nyt sentään vankilassa ole ollut. Kunhan kävin ulkosalla kuvaamassa eilen neulotun myssyn, MarioMyssyn.
Aluksi meinasin, etten varmaan vuoteen saa tätäkään ihanuutta neulottua, mutta toisin onneksi kävi. Näitä täytyy ehkä neuloa yksi joka väriä, sen verran mukava on myssy päässä.




Ör, en edes oikeasti ole noin kalpea. Ja kuva muutenkin taas vääristelee...Noh, pikkuvikoja. Takapihan piipun vieressä kuvasin pikapikaa.




Koristukseksi virkkasin tuollaisen kukan tapaisen, en millään saanut aikaiseksi sellaista hienoa pyörylää mitä monissa blogeissa olen nähnyt...
Örf, taustalla näkyy Riiviö ja Rääpäleen repimiä tapetteja.

Näin muuten tämän pipon tänään kaupassa, ainakin joku siis käyttää neuleitani... :)