sunnuntai 31. elokuuta 2008

Pieniä valmistuneita käsitöitä.

Naapuriin syntyi kaverille pieni vauva, jolle halusin jotain kivaa neuloa. Päädyin pipoon.



Pipon neuloin omalla ohjeella, tosin reilusti pienemmällä silmukkamäärällä. Sytytin kuvassa on vertailukohteena, ihan pikkuinen pipo tuli. Lankana Novita Spektri plus, puolisen kerää.
Muitakin valmistuneita käsitöitä on, pistin jo Ravelryn puolelle kuvat. Täällä en vielä esittele kun eivät ole omistajalleen menneet.
Jee, huomenna se alkaa!Sukkasato siis.

sunnuntai 24. elokuuta 2008

Mie sydän lanka.

Moi, oon MeRzU ja lanka-addikti.
Eilen oli paikallinen "suurtapahtuma", Ypäjän Yö. Päivällä oli tori täynnä kojuja, ja ensimmäistä kertaa paikalla oli lankakojukin. Voitte arvata kuinka kävi...

Tarkoitukseni oli lainata Lemmyltä 20euroa Ypäjän Yötä varten, mutta lankakojun huomattuani summa muuttuikin 50 euroksi. Koko rahaa en sentään lankakojuun tuhlannut...
Mukaan tarttui muutama kerä Määkylän Puodin lankaa, Pirtin kehräämöllä valmistettua. Pienempi, vihreä kerä painaa vyötteen mukaan 106grammaa. Isompi, sini-violetti-vihertävä painaa 145grammaa. Molemmat 100% suomenlampaan villaa.
(Oikealta kurkistaa pari kerää valkoista lankaa, perjantaina ostettua. Ei niitä kehtaa tässä näiden suloisuuksien kanssa samalla esitellä.)




Puodin myyjä oli mukava, keskusteltiin mm. siitä kuinka bensan kallistuminen vaikuttaa kaikkeen, jopa lankojen hintaan. Puhuttiin lankojen kausittain vaihtuvista väreistä ja Lemmy vaan ihmetteli vieressä, kuinka langasta voi löytyä puheenaihe, jota ei malttaisi lopettaa...

torstai 21. elokuuta 2008

Koti on sydämenasia...

...luki tänään kirjekuoren takana.
Mulle koti on turvapaikka, tavallaan. Alue, jonne ei tarvitse muita päästää jos siltä tuntuu. Täytyy myöntää, etten todellakaan ole montaa ihmistä sisään päästänyt.
En erityisemmin pidä kodistani, kunhan vain asun täällä kunnes taas muutan. Jaksan aina haaveilla omakotitalosta pienellä pihalla.

Ennen mulla oli koti täynnä erilaisia viherkasveja. Valehtelematta voin sanoa, et tää paikka muistutti enemmänkin viidakkoa.
Nyt ainoastaan muutama kasvi on hengissä. (Kiitos Riiviö.)

Tässä asunnossa ei ole montaa huonekalua joista pitäisin. En viitsi tuhlata rahojani huonekaluihin, kun voin käyttää muiden vanhojakin. Sitten isona kun mulla on oma koti, ostan kauniita vanhoja huonekaluja, ehkä opettelen hieman entisöimäänkin.

Rakastan räsymattoja! Erilaisia, kauniita, värikkäitäkin. Jokaisella raidalla on oma tarinansa kerrottavanaan.

Aion joskus vielä opetella itsekin räsymattoja tekemään. Itseasiassa osaankin jo, mutta puut puuttuvat.



Ei valmistuneita käsitöitä, keskeneräisistä en viitsi raportoida. Kunhan vaan ajatuksiani kirjoittelin...

maanantai 18. elokuuta 2008

Mistä aloittaisin...

...niin paljon on kirjoitettavaa.
Olen neulonut ja virkannut, istunut autossa ja kastunut, ollut ihmislauman keskellä ja telttaillut.
Meidän talossa ei näkynyt tv-kanavat kahteen ja puoleen viikkoon, joten tuli katseltua leffoja ja neulottua. Perjantaina kanavat alkoivat taas näkymään, joten täytyy tuijottaa televisiota ja neuloa tahi virkata.
Torstaina (muistaakseni) valmistui pipo Lemmylle. Lemmy itse valitsi langan ja kertoi tahtovansa pipon.
Lemmyn pipo (miun päässä tosin)
Lankana Novitan Samos
Ohjeena oma, Bob.
Lankaa jäi piposta reilusti yli, joten virkkasin itselleni pussukan. Telttailua varten, hammasharjalle ja -tahnalle.
Kun kerrankin innostuin virkkaamaan, tein myös kännykälle suojapussukan.
Malli on ihan omasta päästä, kiinteitä silmukoita.
Lanka mikälie tuntematon villasekoite, itse värjätty.
Värjäilin viime viikolla myös suklaasukista yli jäänyttä seiskaveikka raitaa. Ihan vaan kokeiluna.
Neuloin langasta itselleni kädenlämmittimet.
On niitä oikeasti kaksi...
Kävin tuossa toissa viikonloppuna jälleen hoitamassa kissaa ja chinchilloita kaverilla. Sain hirmuisen määrän tuliaisia Ahvenanmaalta. Olipa mukana lankaakin...
Garnstudion Highlanderia, kerä mustaa ja kerä punaista. Kuva jälleen vääristää värejä. Samaisessa tuliaispussukassa oli myös kuvassa näkyvät pääkallo-tuikkutelineet sekä pääkallo-snapsilasit, lakupussi ja ihana pieni laukku.
Lauantai ja sunnuntai oltiin lahdessa mölkyn mm-kisoissa, aivan kuten viime vuonnakin. Tänäkään vuonna mie en kuulunut joukkueeseen, ja joukkuekin oli osittain muuttunut. Teltassa nukuttiin yö, märkinä. Mutta ihan kiva reissu oli.
Lemmy osallistui kisoihin tuo miun neuloma pipo päässä.
Leirintäalue oli järven rannalla. Sorsia oli paljon, ja ne olivat kesyjä. Ja lihavia, ilmeisesti melkein kaikki retkeilijät niitä ruokkivat...
Liityin tänäkin vuonna sukkasatoon.

keskiviikko 13. elokuuta 2008

Eilen iltasella olin toooodella huonolla tuulella. Väsytti, vitutti, kiukutti ja maha oli kipeä. Kaupasta tullessa sain äkillisen onnellisuus-kohtauksen: hymyilin yksinäni kuin hangon keksi, nuuskuttelin kukkia pihalla ja hieman olisi tanssittanutkin.





Tänään olin jälleen huonolla tuulella. En yhtä huonolla kuin eilen, mutta kuitenkin. Päivänpiristys olivat tilaamani Kool Aidit. Arvaatte varmaan mitä olen koko illan tehnyt...

tiistai 12. elokuuta 2008

Tätä ette kyllä ikinä usko!

Vaikea tätä on kyllä itsekään uskoa...
Nimittäin, nyt on päässyt käymään niin että jälleen on valmiita käsitöitä esiteltävänä. Tiedän, sitä on vaikea uskoa!
Ensimmäisen lapasen neuloin jo maaliskuussa peukaloa vaille valmiiksi. Eilen (jälleen Gilmoren tyttöjä katsellessa) neuloin nämä kokonaan valmiiksi. Tänään päätin vielä tehdä hirmukivat köynnökset lapasiin. As you can see, köynnöksistä tuli vähemmän hirmukivat.
Mikäli ette halua tikahtua nauruun, suosittelen katsomaan kuvia kaukaa ja nopeasti.
Niin, ei aivan ammattimaista jälkeä. Hih. Mutta, vielä mie joskus opin.

Lenkkeilylapaset (ei näitä kehtaa julkisesti pitää)
Malli on ihan perusperus, köynnökset tehty miten sattuu.
Lankana Tapion kaupasta aikoinaan tilattu Coats Country, väri on luonnossa jotain näiden kahden kuvan väliltä.
Köynnöksissä kahta eri vihreää, joitain jämänyssyköitä.

maanantai 11. elokuuta 2008

Nähtävillä tänään...

*rumpujen pärinää* Valmistuneita käsitöitä!

Torstaina Gilmoren tyttöjä katsellessa valmistui Viheriäinen myssynen Jatan loistavalla ohjeella.
Lankana Novitan Silja, sellainen vihertävä.



Kuvausavustajana Herr Possu, loistava possulamppu jota käytetään kaikilla muilla tavoilla paitsi lamppuna.

Lauantaina ja sunnuntaina elokuvia katsellessa (Reservoir Dogs ja Herrasmiesliiga) neuloin toisenkin myssykän.
Samalla ohjeella tietenkin. Lankana Satu, sellainen vaaleanruskea.



Yhteiskuva vielä molemmista myssyistä. Vihreä on todellisuudessa hieman vaaleampi, ruskea on ylemmässä kuvassa aikalailla oikean sävyinen.



Aina ei kissataloudessa ole neulekuvaus helppoa...

maanantai 4. elokuuta 2008

Tiedossa MAHDOLLINEN kilometripostaus, ellen nukahda kesken.

Päätin tänään, että postaan vaikka pää lähtis. Tästä se ny si alkaa.

Elikkäs, tuossa kaksi vaiko kolme viikkoa sitten hoidin ihanaa pientä kissanpentua viikonlopun. Samaisessa paikassa, missä käyn aina välillä chinchilloja hoitamassa. Totesinpa, että pienen ja vikkelän kissanpennun kuvaaminen on haastavaa, aina ei edes koko kissa ole kuvassa vaan pää tahi joku muu ruumiinosa jää kuvan ulkopuolelle. Kyseistä kattia hoitaessa miulle tuli hirmuinen kissavauvakuume. Älkää vaan vinkatko kissanpennuista, kiitos!



Toissapäivänä satuin aivan viattomasti kulkemaan lähikaupan lankahyllyn ohi. Tarkoituksena EI ollut ostaa lankaa. Vaan kuinkas sitten kävikään...



Seitsemän veljestä Raitaa ja Jättiraitaa, kerä molempia. Ei edes oikein miun makuun nuo väriyhdistelmät, mutta ku olivat puoleen hintaan. Kun halvalla saa, ja sitä rataa....

Tänään hämeenlinnassa kaupungilla kävellessä sain päähäni, että haluan pitkästä aikaa hotsin kahdella, ilman sinappia ja kurkkusalaattia, valkosipulilla. Ja ehdottomasti Vallin grilliltä. No, mehän sitten käveltiin siihen grillille, vaan eipä se ollut auki. 12 piti aueta, vaan eipä missään vielä kymmentä ylikään näkynyt ketään.
Miehän siitä sitten melkein masennuin, ja halusin ehdottomasti hakea Villamokasta lankaa. Arvatkaa vaan löysinkö sinne. No enpä tietenkään... Muistin sijainnin aivan väärin.
Aikani harmittelin, kunnes poikettiin Prismaan. Kaikki langat -20%.



Valkoista, sinistä, vihertävää ja ruskehtavaa Siljaa sekä violetinsävyistä Spektriplussaa, jokaista kaksi kerää. Ei taatusti vedä vertoja Mokkasukka-langalle, vaan sainpahan jotain lankaa kuitenkin.

Kotiin tullessa huomasin postilaatikossa paketin.



Trendikkäät virkkausmallit- kirja, kotiin kannettuna.

Ja jottei tämä ihan ostosten hehkutukseksi menisi, niin on täällä käsitöitäkin valmistunut. Tai siis... Eiköhän se melkein valmiiksi lasketa, kun enää on muutama langanpää päättelemättä.
"Tilaustyö-säärystimet." Kaverin kaveri vinkkasi kaipaavansa säärystimiä, toiveina oli tummanvioletti lanka ja mustat raidat. Valmistuivat jo jokunen viikko sitten, ajatuksena oli esitellä nämä vasta kun langanpäät on päätelty.



Aivot eivät enää jaksa toimia, joten postaus päättyy tähän. Taidan siirtyä sohvalle lukemaan. Dan Brownin Meteoriitti tuli luettua, nyt vuorossa Linnunradan käsikirja liftareille. Kirja on muuten paljon parempi kuin elokuva!