tiistai 17. kesäkuuta 2008

Ehkä maailman parhain päivä!

Tänään on tapahtunut jo kolme kerrassaan loistavaa asiaa!

Ensimmäisenä, LANKAA! Ja virkkuukoukkuja, laukunkahvat (kirjoitin aluksi kahvinsangat enkä meinannut millään tajuta miksi lause näytti niin oudolta. :D) sekä kool-aideja. Meinaan opetella värjäämäänkin lankaa.
Seuraava loistava asia oli, että postissa oli mua odottamassa Gilmoren tyttöjen kolmas kausi! Huippua! Ei varmaan vaikea arvata mitä teen lähiaikoina...

Ja sitten se viimeinen iloistus. Lemmy antoi miulle luvan tehdä mukamas_chili con carnea. (Tai siis, tottakai saisin kotonani tehdä mitä tahansa ruokaa, mutta kun kokkailen yleensä Lemmyllä. Ei mun luota löydy muuta kuin kissanruokaa.) Lemmy ei voi sietää papuja, siksi tämä oli miulle niin suuri iloistus.

Tässäpä hieman ohjeentynkääkin:Mukamas_Chili Con Carne
tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
jauhelihaa tahi porsaan suikaleita (maustamattomia!)
hernemaissipaprika- tai vastaava sekoitus
makaronia
sipulia, valkosipulia
jalapenoja (vai turkinpippureitako ne on...)
PALJON mausteita, mm. chiliä.
Sipulit kuullotetaan ja jauheliha/suikaleet maustetaan ja paistetaan. Kaadetaan pavut kastikkeineen pannuun, lisätään runsaasti valkosipulia ja muutama jalapeno. Annetaan porista pienellä lämmöllä kannen alla sen aikaa, että makaronit on keitetty melkein kypsiksi. Makaronien joukkoon lisätään hernemaissipaprikat ja annetaan kiehua viitisen minuuttia. Kaadetaan suurin osa vesistä pois. Lisätään valkosipulia ja kaadetaan makaronit ja rehut papujen joukkoon. Annetaan muhia ainakin vartti. Tarkistetaan maku ja lisätään valkosipulia ja mausteita. Syödään niin, että maha on kipiä ja suu poltettu.
Toim. huom. Ruoka on sitä parempaa mitä epäilyttävämmältä se näyttää.
Olen ollut kerrassaan surkea kommentoija lähiaikoina. Pyydän anteeksi ja yritän kovin parantaa tapani. Nyt katsomaan Gilmor... percule, se alkoi ukkostamaa...Eikä tekstien rivityskään yhtäkkiä toimi...hmph.

Ei kommentteja: