torstai 26. marraskuuta 2009

Kymmenen kirjakysymystä.

Milliini haastoi mut tämmöiseen.
Sopivaa ajanvietettä kun odottelen että saan käydä pesemässä hiusvärin pois päästä.
  1. Mikä kirja itketti? Mun on nyt myönnettävä, etten enää nykyään itke niin helposti kuin ennen. Ehkä hyväkin niin, koska aikaisemmin olen ollut oikea itkupilli. En osaa mitään tiettyä kirjaa nimetä, mutta takuuvarmasti kyynel vierähtää jos eläimiä kohdellaan huonosti. En muista kirjaa, mutta jossain kuvailtiin aika raa'asti koiran tappaminen ja nylkeminen, se oli kamalaa luettavaa. Joskus saatana ihan ihmiskohtaloillekin itkeä, mutta se on harvinaisempaa.
  2. Mikä nauratti? Ainoa kirja mille olen oikein kunnolla ääneen nauranut on Loru Sorbusten Herrasta. Ensimmäistä kertaa lukiessa räkätin ja käkätin niin että maha oli muutaman päivän kipeä. Anna-Leena Härkösen kirjoitustyyli on mahtava, monesti mielessäni hihittelen.
  3. Mikä oksetti? En muista onko mikään kirja varsinaisesti oksettanut, ykköskohdassa mainitsemani koirakohtaus sai kyllä palan kurkkuun. Nyt vaivaa kun en muista mikä kirja oli kyseessä...
  4. Mihin henkilöhahmoon samaistuit? Ennen lähes kaikkiin, nykyään hieman harvemmin. Parhaiten ehkä samaistun yksinäisiin/masentuneisiin/ahdistuneisiin hahmoihin, mutta myönnän että olen joskus samaistunut täysillä mm. rikoksia selvittäviin poliiseihinkin.
  5. Minkä kirjan jätit kesken? Kovin monia kirjoja en ole kesken jättänyt, olen lukenut loppuun vaikka väkisin. Viimeisin kesken jätetty kirja kertoi Kurt Cobainista. Mielenkiintoinen, mutta erittäin tylsästi kirjoitettu. Lisäksi tekstissä oli paljon turhia kohtia, jotka eivät varsinaisesti liittyneet asiaa ollenkaan. Kirjailijaa en kyllä muista, joku niistä kymmenistä Cobain-kirjoista se oli.
  6. Minkä kirjan toivoisit jättäneesi kesken? Ei semmoista kirjaa taida ollakaan, ei ainakaan mieleen muistu.
  7. Minkä kirjan luit uudestaan? Melkein kaikki hyvät. Tykkään lukea kirjoja uudestaan ja uudestaan, löydän niistä usein aivan uusia asioita ja puolia. Suurin osa omista kirjoistani on uudelleen luettavia. Muutamia mainitakseni Nancy, Huumeasema Zoo, Sujata Masseyn kirjat...
  8. Minkä kirjan luit mutta et kehtaa myöntää lukeneesi (paitsi mulle nyt kahden kesken kun varta vasten kysytään)? Paha. Ei tule mieleen yhtäkään, luen kaikenlaisia kirjoja ihan "julkisesti". Hömppä on genrenä aika luotaantyöntävä, mutta välillä yritän siihenkin paneutua.
  9. Mitä kirjaa suosittelet? Kaikkia hyviä tottakai. Torey Haydenia, Sujata Masseyta, Sue Harrisonia, Anna-Leena Härköstä... Ja ehdottomasti Jouni Hynysen runokirja Mies Katoaa.
  10. Minkä kirjan lukemisesta olet ylpeä? Kaikkien ja en minkään. Olen ylpeä siitä että luen, mutta häpeän sitä että klassikot ovat lukematta.

Haastaisin sitten Tsaarivaltion itsevaltiattaren.

Ei kommentteja: