keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kirjoittamista, opiskelua, kukkia - niistä koostuu MeRzUn päivä.

En nyt millään muista, mitä olen aikaisemmin maininnut opiskelustani - vai olenko ylipäänsä maininnut yhtään mitään.
Kuitenkin, eräänlaisena terapiana opiskelen Etäopiston kurssia Kerron elämästäni - Elämäntarinallisen kirjoittamisen kurssi.

Lainauksia Etäopiston sivuilta:
"Kerron elämästäni -kurssi on tarkoitettu kaikille,
joita kiinnostaa oman elämän tai sen osien tallentaminen kirjoittamalla. Opiskelu ei tähtää kokonaisen ja viimeistellyn elämäntarinateoksen laatimiseen, mutta antaa mahdollisuuden siihenkin."


"Kurssin tavoitteena on motivoida opiskelija jäsentämään elämäänsä ja käyttämään sitä kirjoittamisen materiaalina. Opiskelija oppii kutsumaan muistoja erilaisten virikkeiden avulla ja etsimään dokumentteja muistin ulkopuoliseksi aineistoksi. Kirjoittajana hän harjaantuu liikkumaan eri aikatasoilla, luomaan ajankuvaa ja elävää henkilökuvaa sekä rytmittämään kerrontaa niin, että tekstistä tulee myös rakenteellisesti kiinnostava."

"Kurssissa on 8 opettajalle arvioitavaksi lähetettävää tehtäväsarjaa (6 opintopistettä) ja ohjeellinen suoritusaika on 2 vuotta."

Tänään, aivan hetki sitten, lähetin sähköpostitse ensimmäiset tehtävät arvosteltaviksi. Nyt jänskättää.
Kuten jo alussa mainitsin, on kurssin tarkoitus olla miulle vähän terapian tapainen. Ja koska en tuon perk... harmillisen paniikkihäiriön vuoksi ole työ- tai opiskelukykyinen, oli etäopiskelu oikeastaan ainoa vaihtoehto.

Tällaista tällä kertaa. Kuvien kukkaset (lupiinit ehkä?) keräsin tänään kauppareissulla Lemmyn kämppää piristämään. Tokihan niistä piti kuviakin ottaa. Muutenkin on tullut lähipäivinä keräiltyä kukkakimppuja sinne sun tänne, kesäterassille ja grillikatokseen. Piristäviä, kauniita, tuoksuvia.

Ei kommentteja: