tiistai 21. kesäkuuta 2011

Vihertää.

Jälleen jotain muuta kuin KYHäilyjä. Jos nyt ihan totta puhutaan niin en edes oo täysin selvillä missä kohti mahdan mennä. Pitänee tänään laittaa leffa pyörimään ja perehtyä taas käsitöihin. Vaikka käsityötä tämäkin kai.

Ensin kaivettiin nurmikkoa muutama kottikärryllinen pois. Seuraava vaihe olikin möyhiä alta paljastunutta multaa oikein kunnolla. Kaverilta käytiin hakemassa jätesäkillinen hevosen pas lantaa, joka sekoitettiin möyhennettyyn multaa. Kaupungista haettiin 250litraa multaa vielä päälle. Ja sitten istutuspuuhiin.


Salaatin kaikki varmaan kuvasta tunnistaakin. Etummaisessa reunassa kasvaa auringonkukkaa, vasemmassa ja takareunassa kehäkukkaa (pitäisi kuulemma pitää etanat loitolla).Oikeassa alakulmassa kuusi mansikan taimea, joista en uskonut vielä tänä vuonna satoa saavani. Kovasti ovat kuitenkin kukkineet ja muutama raakilekin jo näkyi olevan. Salaatin ja kehäkukan välissä (vasemmalla siis) pitäisi kasvaa persiljaa. Huonolta näyttää toistaiseksi. Salaatin oikealla puolella ja liuskekivien yläpuolella kasvaa tilliä, namskisnamskis! Kolmeen kulmaan tyrkkäsin sipulit, jotka näyttivät siltä ettei niitä enää syödäkään viitsi. Niin, ja tuossa liuskekivien alapuolella on vielä ruohosipulikin, ihan vain semmoinen kaupan ruukku-ruohosipuli.

Ensi keväänä onkin tarkoitus heittää vielä muutama säkillinen multaa kasvimaalle kun nyt jäi vähän vähäiseksi. Mutta hei, kyllä musta vielä viherpeukalo tulee! (Ei nyt puhuta näistä huonekasveista mitkä juuri ja juuri kituuttaa hengissä, tai siitä kukkapenkistä jota pihan kissat käyttävät hiekkalaatikkonaan.)

Edit-täti vielä kiukuttelee kun ei pääse kommentoimaan juuri mihinkään blogeihin. Melkein tekisi mieleni vetäistä itkupotkuraivarit.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Toinen kesä kerrostalossa ilman mahdollisuuksia karvattaa mitään... Kyllä ottaa koville! Minäkin haluan kasvimaan!

(Blogien kommentointi takkuaa täälläkin päässä, mutta usein kommentointi onnistuu, kun tarpeeksi monta kertaa klikkaa julkaise kommentti -painiketta...)